Sunday, August 29, 2010

Benda Kecik tapi...

Salam and Good Day..

Di bulan yang penuh berkat ni..aku ingin mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa..diam x diam dah nak habis fasa ke2..Syukur kehadrat Ilahi dengan Limpah-Nya kita masih lagi dapat bernafas seperti sebelum ini..

Tanggal 18 Ramadhan 1431H ada peristiwa berulang lagi..pisang dah berbuah banyak kali dah..ntah berapa kali daaa..aku pun x tau..nak panjangkan cerita..selepas aku berbloging and berfacebooking pagi tadi..roomate aku ajak aku keluar bandar lepas zohor..mula-mula aku x nak..sebab rasa ngantok nak tido and nak saving duit..sebabnya aku pasti..kalau aku keluar mesti duit aku akan aku beresi..kui3..memang terjadi pun apa yang aku kata..hahaha..x pa..x rugi pun..untuk aku jugak..

dalam pukul 2 lebih kot kitaorang pun gerak la ke bandar dengan menaiki sejenis kenderaan bernombor KAS****  kui3..sampai je bandar..terus kitaorang park kat Kompleks Teruntum..then berjalan kaki di bawah panas terik ke Kuantan Parade..huhu..masuk2..sempat g stop 5minit tgk movie Ong Bak 3..kat kedai CD kui3..hahaha..then lepas pusing2 Kuantan Parade..ada 2 benda aku nak beli..1 selipar tuk raya..then 2 jeans G.A Blue..erm..try punya try..pinggang besar la plak..harga dah OK..erm..then lepas tu..Henset aku brbunyi..roomate aku call suh turun bawah..katanya nak g ke Megamall plak..aku kata OK..then terus kuar KP then kitaorang ke Mega plak..

Sampai je Mega..x tahu nak pusing2 blah mana..aku pun ajak roomate aku masuk Parkson..pusing2 cari jeans untuk raya..tapi apa yang dapat..hampeh!!! harga mahal..style x lawo..x kena ngan jiwa..lain yang berkenan sebenarnya..Sweater Cun weii...harga RM99.00 tapi less 50%..nasib baik aku control nafsu aku..kalau x..habis r..mesti aku angkat!! pusing2 lagi..rasa mcm x da yang berkenan dah..so,kitaorang kuar Parkson g Reject Shop..kat sini roomate aku berkenan 2helai baju T..dia nak beli kat adik dia..tapi..dia x beli lagi..dia kata nak tengok kat East Coast Mall plak...so dengan pantas kitaorang pun blah dr Mega..

Kat ECM plak..aku pusing setiap level..tapi..x nampak yang berkenan pun..alih2..masuk Parkson lagi..nak buat cam na..yang tu ja aku nampak kat ECM..tanpa membuang masa..aku pun cari r jeans tuk raya..dah jumpa yang berkenan..cuma..harga AGAK r..huhu..aku pk panjang..sekali sekala x pa kot..harga mahal sikit..janji selesa n style!!so aku pun ambik r jeans G.A Blue..terus ke fitting room...

story for this entry pun bermula la...


nilah hset aku..tapi yang ni fresh dari kedai lg la..akunya dah buruk..kui3

kat sini la aku tertinggal harta benda aku yang kecik ni!!!huh!!gelabak bewak jugak aku dibuatnya..mana x nya..aku ni asyik pelupa ja..selalu tinggal hset..erm..aku sedar hset aku dah x da time kitaorang kuar ECM..time tu aku nak g Bank..roomate aku nak g kat trnspot..so..aku pegang poket suar aku..tut2 rasa kureng 1 benda..apa lagi..peluh kuar r..trs aku call roomate aku..kata aku naik balik..nak cari hset aku tertinggal..erm..aku call hset aku...rasa lega sikit sebab call dapat..naik je Parkson..terus aku g kaunter 4 tanya brother tu..'excuse me..ada nampak hset x??' dia pun jawab 'x da' sambil geleng2 kepala..apa lagi..terus aku lari ke fitting room...sampai je situ..terus aku tolak pintu..tengok2 ada kat atas kerusi..Syukur Alhamdulilah..Harta aku masih jadi milik aku..Sayang weii..kat hset aku..walaupun dah buruk..kui3..bnyk no2 penting..n gambar2 kenangan..kui3..tarik nafas lega aku lepas jumpa..terus aku turun bawah n call aku punya roomate..aku trs ke Bank..then lepas tu..kitaorang patah balik ke Mega

Sampai Mega..trs naik Reject Shop..and ambik baju..then bayar..x cakap banyak..sebab masa dah suntuk..kitaorang masih x solat asar..lepas siap bayar..terus kitaorang g surau Mega..solat2..then terus ke 


atas maybe dalam pukull 6++ kot..
bawah semasa berbuka puasa..



Padang MPK..untuk cari juadah berbuka puasa..ari ni kali kedua aku berbuka di Padang MPK tu..best gilaaa...tengah2 padang yang besar gitu..ramai2 berbuka puasa...memang meriah...berbuka berdua ja ari ni..di tepi padang yang sangat2 pack dengan manusia..macam2 ragam..lepas berbuka..kitaorang terus rushing ke Masjid Besar tuk solat maghrib..

lepas solat..kitaorang terus balik UMP..sampai UMP je..on9 fb jap..sempat balas 2 3 komen..terus ke Masjid UMP tuk solat isyak n terawih di sana..Kebetulan..lepas solat witir..ada ceramah ramadhan..oleh Ustaz dari Kelantan..bercerita mengenai Nuzul Al-Quran dan juga Malam Al-Qard..rasa tenang ja dalam majlis ilmu..lepas ceramah..kitaorang makan moreh..lepas tu..baru la kitaorang dapat balik bilik balik..huh!!sibuk sungguh aku ari ni..kui3..

p/s: jangan marah k..sengaja nak panjangkan cerita..kui3..moral of story..jangan jadi macam aku..pelupa..kalau sekali dua x pa g..ni kalau dah banyk kali macam aku ni..better gantung je hset kat tengok..kui3..hahahaha..

3 comments:

d_LA said...

penah bukak p0se kat cni 2thn lepas..rindu plak tgk =)

ZaL shAfiQ said...

haahaha...seb baik x hlang...
pngajran tu spaya lbih carefully...

azrul adnan said...

dla:ye ke..rindu dtng la lagi..kui3..best..
zal:tu la..abe syng hset ni..