Friday, August 27, 2010

terus berlayar..

salam and good day

bersyukur kerana masih lagi dapat menghirup udara segar di bumi Allah ini..
lama tidak mencoteng dalam blog ni..rindu nak update..tapi alasan dlm diri bnyk sgt..pura2 bz la..malas la..alasan internet slow la..n etc..tu lah dugaan bulan ramadhan..

aku terus berlayar dalam kapal bayangan ku sendiri..
terus berlayar untuk ke destinasi yang dituju..ntah sampai ntah tidak..
mungkin sampai..tapi agak terlewat..mungkin separuh jalan..kemudian patah balik..
kita merancang..Allah tentukan..

Ku harus gimana lagi(eh mcm lagu wali plak)..semangat ku luntur di tengah jalan..dek kerana merasakan diri ini x mampu untuk terus belayar di kuantan bumi Allah ini..namun ku gagahi jua..demi keluarga di kampung..terutamanya Ibu yang tercinta..ku amat merinduimu..Allah panjangkanlah umur ahli keluargaku..amin..
mohon doa kawan2 pula..agar ku terus berada di ump sampai tamat pengajian..
erm..rasa sebak kalau tgk gmbr org pakai baju konvo..sbbnya..diri ini x tahu bolehkah ku sarung baju itu kelak..mengharapkan hajatku tercapai kelak..


dalam arus ombak yang kuat ini..sebelum pulang bercuti ari raya 6 test harus ku tempuh..
buat masa sekarang..3 test dah aku tempuhi..cuma masih berbaki 3 test..1 dah tunda selepas raya..2 test lagi minggu depan..wish me luck everybody..ku harus berlayar seorang diri..semoga ku terus berlayar..jangan karam di tengah lautan..ku juga berdoa agar semua kawan2 yang seperjuangan denganku terus berjaya k..
sama2 lah berlayar demi masa depan kita..

seiring berlayar demi masa depan kita di dunia..jangan dilupa pada akhirat yang kekal..
berlayarlah sambil mengejar pahala2 di bulan yang penuh barokah ini..
agar kita kelak terselamat dari Api Neraka Jahanam..

teruskan berlayar....

6 comments:

rafhan yg hensem said...

Insyaallah dr, aku yakin ko bleh tamatkan pengajian. ko muda lagi, otak pn masih geliga. "hari esok kamu adalah apa yang kamu usahakan pada hari ini" GudLuck DR... have a nice ramadhan ok (aku balik perak khamis mggu depan)

azrul adnan said...

thanks raf..thanks coz x jemu2 bg aku semngat..aku doakan ko sukses2 sokmo..awal ko blk..hampeh btl..aku blk jumaat..

KhAiReDzAiMy said...

Insyallah...
kejayaan pasti akan tercapai... jika usaha ko gigih... Yang pastinnya ibu ko dikampung senantiasa mendoakan kejayaan ko...
Jgan terlalu leka dgn pemainan duniawi...

bila nak start sesuatu perkara sama ada study, exam... ingatlah apa pesanan ibu dikampung.. kerana pesanan itulah yg membakar semangat ko.....

KhAiReDzAiMy said...

Insyallah...
kejayaan pasti akan tercapai... jika usaha ko gigih... Yang pastinnya ibu ko dikampung senantiasa mendoakan kejayaan ko...
Jgan terlalu leka dgn pemainan duniawi...

bila nak start sesuatu perkara sama ada study, exam... ingatlah apa pesanan ibu dikampung.. kerana pesanan itulah yg membakar semangat ko.....

KhAiReDzAiMy said...

Insyallah...
kejayaan pasti akan tercapai... jika usaha ko gigih... Yang pastinnya ibu ko dikampung senantiasa mendoakan kejayaan ko...
Jgan terlalu leka dgn pemainan duniawi...

bila nak start sesuatu perkara sama ada study, exam... ingatlah apa pesanan ibu dikampung.. kerana pesanan itulah yg membakar semangat ko.....

azrul adnan said...

thanks bro..
hope aku dapat trs belayar..
ku doakan kau juga berjaya dlm apa jua bidang..