Monday, November 30, 2009

SKD:rakan muda in memory

jom intai gambar2 hamba join xtvt rakan muda dulu2..hehehe..


time ni..pergi makan malam sempena hari belia peringkat negeri kedah tahun 2009 kat dewan wawasan,jitra



time ni..bowling championship rakan muda peringkat daerah baling 2009



ni pulak game bowling kelab rakan muda kulim..untung aku dok 2 daerah..ha3..



x dapat hadiah..dapat tangkap gambaq pun jadi lah..ha3..



ni plak time xtvt khidmat masyarakat kat kg sg.seluang di lunas,kulim,kedah



ni favourite xtvt aku..panjat gunung..huhu



x sampai lagi puncak gunung..sempat lagi berposing..huhu



kursus2..agak boring..tapi best jumpa kawan baru n pelajari something..



pagi2 ingat boleh relax2 sebab nama pun kursus..tapi nah..ambik kau..kena paksa masuk dalam sungai..sejuk3....



kem ni kat eco theme park & resort sedim,kulim...sdekat ja ngan tree top walk..



sonok betul boleh jadi sebahagian dari skuad sukarelawan rakan muda kedah..



hai..patah tangan dua2 orang ke??time ni blajaq cara bt CPR..huh!!

SKD:bengkel pemantapan kelab rakan muda zon utara

SKD:suatu ketika dulu















hope nanti boleh jumpa lg geng2 rakan muda zon utara..kedah,penang,perlis
cepat betul masa berlalu..
dah x boleh dah join xtvt blah utara..sbb sekarang hamba dok blah timur..

p/s:to geng2 KRM kedah..semoga terus berjaya k..1 suara 1 malaysia..

DaHuLu dAn SeKaRanG!!

kalau dahulu kita kecil..sekarang kita sudah besar..huhu

kalau dahulu kita berkawan...sekarang kita bersahabat..

kalau dahulu kita berbudi..sekarang kita berbahasa..

kalau dahulu kita lemah..sekarang kita handal..

kalau dahulu hempedu..sekarang madu..



video

pahit manis sama dirasa..

1 arah..1 negara..1 malaysia..

Sunday, November 29, 2009

gila..@#$%^&*(...over kot??..hahaha..


gila3x..en kamal ni...suka ati ja..pakaikan rmbt allycat kat aku..hahha

cam degawan x??

ermm...sedapnya..nak??over ni buat2 ja k..haha

eh..eh2....nak jatuh plak..

macho habis aku..hahah

rasa cam nak terbang la plak...

baju plastik aku buat sendiri tau...

ni acid or alcohol??

kalau la rambut aku warna $%^&*???

x ingat dunia dah..kalau aku makan sushi ni...

aidiladha yang simple..

salam n good day..

cian lembu ni kan..actually..ni lembu yang dikorban untuk raya aidilfitri..he3..

tahun ni..raya aidiladha sangat simple dan x terasa nikmat ari raya..
x tahu kenapa..
maybe..aku x hayati betul2 erti pengorbanan yang sebenar..

or

aku yang x da semangat nak sambut raya kali ni..
tapi x pa..raya kali ni aku makan daging banyak..semua orang punya..bukan family yang bt korban..huhu
raya kali ni..aku g beraya hanya 2 buah rumah..

1.umah abg+kak angkat abg ngah aku..
2.umah mimi...sepupu mak aku..

tahun ni..sonok sebab jalan jauh..tu ja..anyway..setiap apa yang berlaku ada hikmahnya kan??

p/s:raya korang best x??buat korban x??

Saturday, November 28, 2009

khidmat masyarakat kat kg orang asli,baling,kedah

salam n good day..

best sangat dapat join xtvt ni..
jom lihat foto2 nya..













p/s:lepas xtvt kitaorang g mandi kat kolam air panas..ulu legong..best..lama x mai..

Thursday, November 26, 2009

kecewa+menyesal=x guna...

salam n good day..


sekarang dah 3 jam aku kat cc ni..
tengah2 lepak kat sini..hilangkan tension..
tambah lagi tension aku..
tapi benda ni memang aku dah jangka pun..sebab aku yang x buat betul2..
bila dah buat x sungguh2..hasil pun dapat la ala kadar ja..
perasaan ku tambah remuk ++ kecewa..nyesal x sudah..
sebabnya..results MATH aku teruk..
dapat half ja..ntah nak cakap cam na lagi...pening2...


otak ni selalu pikir sangat sal MATH..so sekarang terima lah!!!
ni lah hasilnya kalau x sungguh2...tidakkkkkkkkk!!!!!!!
seumur hidup aku..x penah lagi dapat markah 5/40..padam muka!!
sungguh dasyat aku sekarang!!
harap2 benda ni x jadi lagi kat aku kedepan2 ni..
kalau x..berundur saja aku dari belajar..x payah belajar!!
dok ja umah..makan n tido++tengok tv..lagi best!!
ku harap..pengajaran ni..dapat buat aku terus berusaha..
n dapat kuatkan semangat ku..
doa2lah..kawan2 ku..familyku..
semoga berjaya semua..jgn jadi macam aku..!!!
teruk punya orang!!..ish2x.

Ujian oleh-Nya

salam n good day..


ati ku selalu tertanya2...kenapa aku selalu di uji oleh-Nya??
bukan aku x suka..tapi..kerap kalai aku di uji benda yang sama..
walaupun benda yang sama di uji..ku tetap x boleh kawal or lawan dengan ujian ni..
aku asyik menyalahkan diriku..yang bodoh dari segala segi..
perkara remeh pun aku x leh buat!!
aku benci diri aku yang lemah dalam serba serbi..
apa yang harus aku buat?
selalu aku memikirkannya...
atiku ingin berubah..tapi..ada saja bisikan syaitan yang menghingapi di telinga aku..
aku selalu tewas dengan godaan syaitan...aku benci..
apa lagi yang harus aku buat selain merenung dan berangan..
aku selalu termenung dan berangan kalau2 aku ada masalah..
ku cuba juga untuk bertindak..apa kan daya..ku x terdaya..
aku dah penat mencuba..tetapi..tetap tidak akan berubah..
kenapa aku suka salahkan diri sendiri??
YA ALLAH..tolong lah hambamu ni..
ku mohon hidayah dan taufiq dari-Mu..
KAU tunjukanlah jalan yang benar kepada ku YA ALLAH..
aku sangat lemah YA ALLAH..
bagilah aku KEKUATAN YA ALLAH..

Wednesday, November 18, 2009

LaSt PaPeR n LaSt DaY aKu..

salam n good day..

ari ni last paper n last day aku untuk sem 1 ni kat UMP..

ntah nak luah cam na..
rasa teruja..gembira..sedih..x sabar..macam2 lagi..
rasa happy sebab malam ni aku nak balik KEDAH dah..huhu
sonok sebab akhirnya MERDEKA jugak aku..
sedih sebab..takut x jumpa dah a.aBu..
teruja??erm..macam2 la..hahha.
x sabar nak balik umah..makan sepuas2nya..
x sabar nak main ngan anak buah yg CUTE tu..huhu
x sabar nak main BOWLING n KAYAK ngan abg aku..huhu..
x sabar nak jumpa MEMBER2 lama kat sekolah..
banyaknya X SABAR..haahhaaa..
sabar2...hahhaa..

malam terakhir ni..agak bosan..sebab roomate kuar g TC..so aku sorang dlm bilik..bosan2..
housemate plak..dah 2 orang balik..
2 orang lagi kuar jalan2..
seorang laki..ntah ke mana..so tinggal la aku sorang2..huh!!
bosan nya..

barang pun x kemas lagi..
malas nya nak kemas..hahha..
erm..esok last paper..tapi aku x study pun..ish2 teruknya aku..hahaha

apa lagi nak bgtau nih..
ha!!lepas ni..aku dah jarang update blog ni..sebab kat umah aku x da internet..
maklum la..x da broadband..hahaha..
tapi aku akan selalu on9 jugak sbb aku ngan internet ni memang x leh dipisahkan..
bak kata pepatah...
'laptop ngan chargernya..x dapat di pisahkan..hahaha..'
kalau dipisahkan..memang x on9 la korang..

p/s:sorry 4 stdnt DKK yang lain sebab x dapat join DINNER malam ni..
next sem kita plan awal2 k..

DemI SahAbAt..

salam n good day..

pertama sekali..thanks to yasa sebab bagi aku peluang dan sorry sebab menyusahkan ko demi kursus tu..

hati ku sangat2 keliru..ntah kenapa...
aku memang nak sangat pergi kursus tu..tapi..selepas keputusan keluar..nama aku x layak pergi..
remuk hati aku..time tu..kecewa gila..
tapi aku still boleh terima..yang aku x dak rezeki..
ternyata rezeki masih ada untuk aku...
dengan izin ALLAH..yasa tolak penyertaan yang dia dapat tu..
so,dia tawarkan kepada aku..aku dengan x fikir banyak..terus setuju untuk ganti dia..
erm...pada masa yang sama..sahabatku nak sangat2 pergi kursus ni..
DEMI SAHABAT..aku pun bagi tawaran tu pada dia..
dia pun mula2 x dak rezeki sebab x terpilih waktu interview..
tapi rezeki dia masih ada sebab akhirnya dia yang dapat pergi..mengantikan yasa n aku...
aku harap ko enjoy kat kursus tu nanti k..
aku percaya pada ALLAH..
'kalau kita tolong orang ari ni...esok lusa orang tolong kita pulak kan??'
mungkin takdir dah tertulis yang aku x da rezeki untuk kursus ni..
mungkin suatu ari nanti mana tahu..aku dapat pergi kursus yang lagi best or lagi bgs dari kursus ni..huhu..
apa2 pun..aku hanya berdoa agar aku dilimpahkan dengan berkat dan rahmat-Mu..
aku harap aku hidup di dunia ni dapat belajar atau dapat mencari ilmu2 yang berguna untuk diri n orang sekeliling aku..yang penting..niat mesti betul..kalau nak pergi ada niat lain..memang x berkat..betul x?

p/s:KURSUS PENDIDIKAN LUAR..anjuran KPT

Sunday, November 15, 2009

HappY bIrTHdaY to YusUf n AnUAr..n fARah








 moga panjang umo n murah rezeki..frenz forever..sukses2 sokmo..

 


moga panjang umo n murah rezeki..moga apa yg dihajati akan berjaya..
tumbangnya kegagalan bangkitnya kejayaan...
anak wayang x da rezeki..raja lawak menanti..
aku doakan hang dapat masuk raja lawak 4 k..


farah..moga panjang umo n murah rezeki..
moga persahabatan kita terus ke akhir hayat..
ingat aben selalu..jaga diri..

Friday, November 13, 2009

ALHAMDULILAH..

salam n good day..


alhamdulilah,syukur kepada-Mu YA ALLAH...
sakit ku beransur pulih..
syukur ke hadrat ILAHI..dengan berkat ALLAH dan keizinan-Nya
penyakit yg ku hidapi beransur pulih..
ni pun berkat doa semua..thanks..
mak abah..family..kawan2..semua lah..


ingatlah..jgn kita sesekali ingat TUHAN time kita susah sahaja..
pesanan ni ikhlas untuk semua..termasuk diri ku..

p/s:please don't ask me..what is my disease k..tq

Thursday, November 12, 2009

KaWan bArU aKu..Tq FreNz..


naim nama dia..pandai orangnya..




sorang lagi tu nama dia faizul..rajin orangnya....


depa 2 orang ni baik sangat2 ngan aku..selalu tolong aku macam2..paling bnyk tolong ajar aku..hahaha..maklum la..aku ni kureng sikit..

aku harap..aku ngan hampa dua orang akan still kawan sampai aku habis ambik dip kat sini..bukan aku x mau sambung degree..aku nak tapi aku takut aku x leh bawak..n aku rasa aku nak keja dulu lepas dapat dip..

andai di takdirkan aku smbng degree kat sini lagi..aku harap hampa dua sudi lagi tolong aku..n berkawan ngan aku k..

kalau nampak aku buat salah or silap..tegur2 la k..
aku nak mintak maaf kalau x selesa berkawan ngan aku..aku memang macam ni..
AKU tetap AKU!!

p/s:ada lagi kawan baru aku..khas dua ni dulu..hehe..t aku cita lg sal life aku kat U ni..mesti la aku kena ada ramai kawan..kalau x jadi kera sumbang la..aku bukan cam tu..aku suka tambah kenalan..senang sikit..bt apa pun t ada orang kenai..senang sikit kan..lagi 1 x rugi kalau kita berkawan dengan ramai orang..x caya try la sendiri..haha..

BOSAn bOSaN......BoSaNnnnNNnnNNnn.......

salam..hai..n good day..

teruknya muka aku..tau la bosan..hahhahaha

malam ni sungguh bosan..
ntah kenapa..
x tahu nak bt apa..
cuba untuk study..tapi x masuk..ngantok..
cuba nak layan movie..tapi panjang sgt...rasa nak on9 plak..
bila dah on9 dah x da apa nak bt..
so..apa lg...yg ni ja boleh buat..selagi aku mampu luahkan apa yg patut..aku akan luahkan isi hatiku ni..
x kira la bosan ka..happy ka..sedih ka..apa2 ja lah.erm...

so..aku buat kkeputasa untuk tido..zzZZzzzZZzzzzzzzZZzZzz....
jalan terbaik selesaikan masalah ni..
coz kemarin aku x tido..sebab study kimia..
alhamdulilah boleh jawab..berbaloi akhirnya..

HaPpY2 SokMo k..bYeeee....

Wednesday, November 11, 2009

mY LiFe..mY fRenZ..My Sis n My BroTHer..LovE n MisS u aLL..













p/s:erm..actually banyak lagi gambar aku nak letak..to all my beloved frenz..sorry if ur pictures x da k..t aku edit lagi.. 
doaku sentiasa bersamamu..!!