Friday, December 3, 2010

~ Hilang!!

Salam and Good Day

Mata terus layu..walaupun malam masih muda..
akibat kekenyangan..virus2 lelap mula muncul satu per satu..
sepatutnya makin kehadapan..makin semangat..
tapi malam ni..makin mara ke hadapan..makin hilang plak..
apa yang hilang??


errrmmmm..ku terus menerus bernafas 
dan melepaskan dengan hembusan yang kuat..


Suasana Hati aku terus menjadi Murung!!

kenapa??
ntah la..seribu satu jawapan di kepala..
malas untuk ku merungkai satu per satu jawapannya..
Suasana Hati aku terus hilang ditiup angin!!
dibawa angin malam dari putrajaya hingga sampai ke pulau singa..


Mungkin..Dia murung..ku juga turut murung..
pengubat murungku..hanya satu..
senyuman manis yang seikhlas ikhlasnya dari dia..
aku faham..dia senyum kerana terpaksa..
sebab ku tahu..senyumannya tak seperti biasa..

Kalau boleh..ku tak mahu hilang dari pandangan matanya..tapi
apa kan daya..ku hanya mampu muncul dalam tulisannya..
aku tahu..aku cuma yang kedua..
tiada yang istimewa dalam diriku..
tapi..kau yang pertama buatku..
kau cukup teristimewa buatku...


Ku tak mahu kehilangan Dia..
Tolong kembalikan Suasana Hatiku..yang telah Hilang ditiup angin..
Ku mohon jangan hilangkan pertalian ini..
Ku mohon..tolong hilangkan keruhan itu..
Ku sanggup Menghilangkan diri..jika itu adalah yang terbaik!

10 comments:

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...


eeeemmmm selamat malam putrajaya...

selamat malam semua penghuni pulau singa

seperti pucuk daun, malam terkulai dan embun membelai
mungkin sudah lama kutinggal bulan, kulupakan bintang

juga wajahmu menggoda
aku akan tetap berlayar
membelah laut kelam


sedang di pembaringan, kau sudah menarikku
ke dalam mimpi
dan embun seperti ujung lidahku
tetap menjilati
ujung malam

amboi, sudah hampir aku sampai padamu
fajar lain....
"gegaslah membasuh, lelap di teras subuh." buang sendu,
jatuhkan ragu!

Ku sanggup Menghilangkan diri..jika itu adalah yang terbaik!

azrul adnan said...

thanks so much..really puitis..
saya insan baru belajar dan lemah..msh bnyk kata2 yang tersirat yang x mampu saya terjemahkan dlm maksd saya sendiri..

~ dlm penulisan..sejuta maksd yang tersirat..

sea_lavender said...

wow seindah suria yg menyinari walaupn dalam kehilangan~~
aik btul kate2 ku yg kena ke tak nie~~hehe sje la bosan2x nk semak kan pg~

azrul adnan said...

huhuhu..suria memang indah..jgn sampai hilang suria itu sudah.. :)

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

kalau esok tak jumpa alamatnya dahhhh meninggal lahh ....

azrul adnan said...

ermm..

sea_lavender said...

Insya-Allah suria tu tak hilang~~
menanti kemunculan spnjg sprti menunggu pelangi muncul slps hujan~~

azrul adnan said...

mudah2an..semoga hari2ku trs di sinari..

azrul adnan said...

mudah2an..semoga hari2ku trs di sinari..

sea_lavender said...

Insya-Allah pelangi yg mewarnai warna2 khdupan kamoo~~