Thursday, March 3, 2011

~ Lepak Petang

Assalamualaikum and Good Day

Cuaca di sekitarku semakin panas..
Volume '5' untuk kipas angin dalam bilik 
tak cukup untuk menampung kepanasan aku

Petang ni..hanya lepak sorang-sorang dalam bilik..
sambil makan 'Young Tou Fuu' pasar malam Gambang..
macam-macam terfikir..
ada yang senyum..ada yang masam..ada yang berkerut dahi..hahaha

Kuah Young Tou Fuu ni plak tak sedap..aishhh..
potong feeling betul..!!
Malam ni ada satu 'test' tapi boleh relax makan young tou fuu lagi..haha
test-test jugak..makan perlu jugak kan..hahaha

imej baru gua..botak keunggulan masa kini..
ayn: kalau x suka gambar ni masuk dlm internet jgak..gtau aku k..hik3 :)

Hanya tersenyum bila terfikirkan keseronokan yang dikecapi oleh orang sekeliling
namun..tak pulak aku terfikir masalah mereka disebalik kegembiraan itu..
Hati aku mudah untuk terfikir kerisauan..
macam-macam risau..macam-macam takut..
tapi..so far..aku masih bertahan..Alhamdulilah..

Namun aku lebih suka bila terfikirkan masa depanku..
membayangkan dimana aku selepas ini..5tahun akan datang..
adakah aku sudah berjaya? atau masih belum ada hala tuju..
namun yang pasti..aku ingin punya kehidupan yang bebas..

hari ini..aku menulis didalam diariku..
petang yang sunyi ni..sambil dengar lagu 'never again' by Justin Timberlake..
aku simpan kenangan dan memori ini..supaya 1 day..
bila aku bukak balik kamus diari aku ni..aku boleh tergelak sorang-sorang

kehidupan yang sementara..
apa yang aku perlu buat untuk kehidupan yang hanya diibarat seperti pentas lakonan ni..
misi dan visi harus aku capai..supaya kelak boleh menjamin aku di masa hadapan..

mencuba untuk bertahan dan terus bertahan..
mencuba untuk terus menulis dan terus menulis..
mencuba untuk menjadi lebih baik dan terbaik..

fikiran petang ku terus melayang hingga menimbulkan hasrat yang begitu banyak..
suatu hari..aku ingin...ada itu dan menubuhkan ini..
mahu membela kaum itu..dan menjaga kaum ini..

sebelum aku terus berangan dengan fikiran aku yang melayang ni..
better untuk aku makan young tou fuu yang agak sedap ni bagi habis cepat2
dan terus g mandi..lalu siapkan diri untuk test malam ni..

"Walaupun aku terfikir aku salah langkah..aku harus dan tetap tamatkan misi ini..next time fikir betul-betul sebelum membuat satu-satu keputusan.. I Konw I Can!! "

3 comments:

brader kemal said...

betul tu..kehidupan hanya sementara je...

so lu kne mencapai visi dan misi dengan cemerlang..

sekian syarahan dari gua

azrul adnan said...

yeahh!! thanks brader kemal..huhu..
sedap syarahan lu..hauahahua

azrul adnan said...

yeahh!! thanks brader kemal..huhu..
sedap syarahan lu..hauahahua