Monday, September 20, 2010

Pengalaman Pertama

Salam and Good Day

Pengalaman pertama...akhirnya!! Thanks Allah..Allah telah makbulkan niat dan impianku untuk ke suatu tempat..
di sungai soi tempatnya..gambar di atas..menjadi saksi..akhirnya aku sampai jua di ladang kambing ternakan imam muda nuri..thanks ya akhi..x jemu2 melayan karenah aku yang macam2 ni..huhu..

sampai2 je di ladang tu..terus set dalam pala otak..aku nak tangkap pic banyak2..huhu..
sempat la jugak aku ambik gambaq 7 8 keping..yg cun ja la..huhu..
kambing2 akhi nuri ni semua manja2..ada 3 jenis kambing kot..kalau x salah aku le..then ada jugak yang kacuk..huhu..yang kambing kampung + kambing dari australia..huhu..memang cun..kui3..

anak kambing yang sedang sakit..erm kesian..berdarah mulut anak kambing ni..

bila masuk dalam kandang tu..tengok2..ada seekor je kambing..rupanya anak kambing..anak kambing tu sedang sakit..kesian betul tengok anak kambing tu..erm..mana pergi semua kambing2 akhi nuri??

hahaha..kambing2 dia baru otw balik nak masuk kandang la..hahaha

lepas semua kambing2 dah masuk kandang..aku mula buat kerja..huhu..


kerjanya..mengamil makanan kambing2 tu..huh! makanan kambing2 ni memang sempoi..x bau busuk pun..bau wangi je..bau macam kopi pun ada..bau macam gula merah pun ada..huhu..3x aku ulang alik ambik makanan kambing2 ni..makan banyak betul kambing2 ni..hihi..

best betul detik ni..first time bagi anak kambing minum susu..

apa yang best ngan kambing2 akhi nuri ni..x ada bau hamis pun..then kambing2 dia ni semuanya manja2 belaka..

tengok la tu..manja betul ngan tuan dia..

setakat nak pegang n gosok pala..memang boleh sangat2..geram aku nak peluk time aku bermanja2 ngan kambing2 dia..bulu cantik gila..bersih je..erm..x puas betul aku g ladang ternakan kambing imam muda nuri ni..nanti aku nak g lagi..insyaallah..

ni ustaz kholil..rakan kongsi imam muda nuri..bos besar..hihi

semoga Allah menambah dan murahkan rezeki kalian..amin..

9 comments:

rafhan said...

bila nak buat group kami syg kambing?

azrul adnan said...

hahaha..raf2..ntah la..x nak r buat..sayang dalam hati dh la..
kucing tetap dihati..

KhAiReDzAiMy said...

Bila la aq dapat peluang tgok ladang kambing... Ha..Ha...

azrul adnan said...

huhu..ko g je ladang yng ternak kambing..boleh le tgk ladang kambing..hihi

KhAiReDzAiMy said...

tgok kambing idol dgn kmbing org lain x sma...

coz ko ckap kmbing dia jinak2...
2 yg rasa mcmnak pg je...

KhAiReDzAiMy said...

tgok kambing idol dgn kmbing org lain x sma...

coz ko ckap kmbing dia jinak2...
2 yg rasa mcmnak pg je...

azrul adnan said...

huhu..kambing dia bkn jinak je..manja ooo..hihi

KhAiReDzAiMy said...

tu la pasal..
bila la masanya akan tiba...

azrul adnan said...

insyaallah..suatu hari nanti..