Thursday, November 4, 2010

~ Hulurkan Bantuan Anda!! Adik Nur Azmina Sangat Memerlukan Bantuan Kita

Assalammualaikum,
Utk semua para dermawan..

(Baby adalah anak sedara saya)

Yusof Husin

Saudara Yusof Husin adalah Kenalan saya selepas bertemu di Majlis Open House Imam Muda



Adik Nur Azmina sangat memerlukan bantuan kita



bukti dari IJN


Baby Nur Azmina beralamat di Taman Putra Perdana Puchong, lahir pada 15/6/2010, (usia 4 bulan lebih),
dilahirkan dalam keadaan down sindrom, selama sebulan duduk di ICU
dengan bantuan pernafasan kerana ada masalah pernafasan & jantong berlubang.

Kini selepas umurnya 3 bulan doctor menyarankan agar dilakukan pembedahan jantong berlubang beliau.
Harga kos rawatan adalah sebanyak RM30,000.

Memadangkan ayah beliau hanya bekerja sebagai Juruteknik di sebuah kilang di Subang Jaya,
manakala ibunya pula seorang suri rumah biasa sahaja, tambahan lagi keluarga ini mempunyai 5 orang anak , 4 orang yg masih bersekolah .

Adalah diharapkan kepada tn/pn dapat memberi sumbangan ikhlas bagi membantu meringankan keluarga ini bagi mengumpul dana sebanyak RM30,000.
Tempoh yang diberi kan oleh pihak IJN dalam masa 3 bulan dari sekarang.

Sumbangan tn/pn boleh dibuat melalui acc no:

Acc No Maybank 112102074279 Haslina Husin (Ibu)
Acc No CIMB 14180000734206 Mohd Yusof Husin, (bapa sedara)

No Hp 013-6148946 (Haslina Husin, Ibu)

Semoga dengan sumbangan tn/pn dapat menjayakan pembedahan adik Azmina ini. Insyaallah. Amin..

Mohon juga pada pembaca semua , minta tolong utk forward email ini kepada rakan2/sahabat -taulan yg lain.
Bantu bagi mendapatkan sumbangan daripada para dermawan semua.

Segala jasa baik tn/pn hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya..

Sekian Terima Kasih.
Mohd Yusof Husin
Tel No: 03-21447508

"Sebaik-baik manusia adalah
yang paling banyak memberi manfaat kepada orang lain"
Riwayat Al-Qadha'ie


p/s: apa yang saya harapkan..walaupun kita fikir kita tak mampu untuk memberi apa2..cukuplah kita hanya membantu menyebarkan maklumat ini..semoga Allah Merahmati Adik Nur Azmina dan diri kita..amin..

8 comments:

=) said...

insyaAllah. i doakan baby tu selamat & i doakan the family is well. jantung berlubang is kind of dangerous especially for those yg ada down's.

azrul adnan said...

amin ya rabb..
ermm..awak mesti tahu lebih dr saya..
tapi saya hanya mampu berdoa..mudah2an baby tu cepat sembuh..

sea_lavender said...

mari la kte sme2 hulurkan tangan ringnkan beban...tak mampu utk sumbangn pun..iringan doa agr bantuan scpt mungkin dapat disalurkan..Insya-Allah..Ya Allah,marilah kita doakn moge adik nur azmina dapat mnjalani pmbedahan dan jalani khidupan spt kanak2 len..

azrul adnan said...

amin ya rabb..thanks sea..
sgt menyentuh kan?
sbb dia msh baby..dia x mcm baby lain..tkt juga nanti kita diuji sebegini..Ya Allah..tolonglah hambaMu ini..

sea_lavender said...

ha'ah...tu la kesedaran buat kte..
kte xdpt menjangka ape akn berlaku pda kte..usia muda Allah beri dugaan...
jd tingkat kan amal ibdat kte semane yg mampu dan bantu kpd mereka yg memerlukan..
~spt post sye''tangan yg memberi lebih baik drpd tangan yg menerima''

Putera Azri said...

terima kasih tn azrul sbb memanjangkan email dr saya..Mohon kita sesaama mendoakan agar baby Azmina selamat hendaknya..Saya,saudara-mara,rakan2 yg lain sedang berusaha bg mendapatkan bantuan kewangan melalui pelbagai saluran..Moga usaha kita diberkati Allah hendaknya..kita bantu apa yg termampu..wang ringgit,doa & penyebaran emai bg mendapatkan dana/tabung Azmina..
Tq semua..Hanya Allah yg mampu membalas budi-baik tn/pn..

azrul adnan said...

yup sea..dugaan dtng x kira muda ke tua..kaya ke miskin..
mudah2an adik azmina akan selamat dan cpt sempuh..

azrul adnan said...

sama2..saya hanya tolong yg trmampu..
mudah2an adik azmina cpt smbh dan selamat..mudah2an bantuan mngcukupi..
sama2 berdoa k..