Friday, November 5, 2010

~ Masam-Masam Manis

Salam and Good Day

Setelah seharian bergembira..
gundah gulana datang menyingah kembali..
kenapa dengan aku ni..ermm..

Manis

Alhamdulilah..banyk perkara yang manis2 berlaku pada diri aku dua tiga hari ni..
Antaranya..2 subject killer sem ni aku dah LULUS..Syukur..
(Material and Energy Balance dan Thermodynamics)
Ni lah berita paling manis yang aku tunggu2..
Seterusnya..
Aku berjaya tawan Bukit Sulai(bukit belakang UMP) buat kali kedua..huhu
Kalau dulu aku cycling mountine bike..kali ni aku just jog ke puncak..
Lebih manis sebab aku hike bersama my classmate..
and 
Pagi tadi aku dan classmate aku ke Sungai Pandan Waterfall
tujuan utama kitaorang..menghilangkan ketensionan di kepala sebelum final exam..
ni pun antara detik yang manis buat aku dan kawan2 kelas..huhu

cukup ini ja buat masa sekarang..
kedepan aku hanya merancang untuk gembirakan hati aku ni
tapi..Allah yang akan tentukan..
semoga apa yang aku rancang akan menjadi kenyataan

Masam

Kalau dah ada manis..mesti la ada yang masam kan??
Minggu ni..agak tertekan..sebab final exam around the corner..
ermm..sampai hari khamis baru semua perkara settle..
Minggu2 ni jgak la..emosi aku asyik terganggu ja..
aiisshhh..ermm..fokus2!!
Aku takut sangat nak ambik final exam kali ini..
ntah la..perasaan aku lain sangat..takut n etc..ermm
Kerana pulut santan binasa..kerana mulut badan binasa
Aku pesan pada diri aku sendiri..
supaya sebelum berbicara..fikir habis2an
kerana terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata2 i'm sorry
ermm..malam ni..mood study aku hilang ntah ke mana..
balik dari library je..terus tak da mood
Aku harap bangun esok pagi..semangat itu datang semula..
Ya Allah..Bantulah HambaMu ini..

p/s: nantikan gambar2 menarik sekitar november ini..lama betul tak upload gamabr aktiviti =)

14 comments:

law said...

menghargai detik2 manis...
mengharungi detik2 masam kerana detik bakal menjelang semula bila kita berjaya melepasi detik masam itu... percayalah..mind set begitu..akan kamu berjaya.. =]

KhAiReDzAiMy said...

Alhamdulillah.... Tahniah... 2 subject killer ko dah berjaya...

InsyAllah... Kejayaan lepas ni pasti dalam genggaman ko...

Percayala... "Biarlah orang lain sibuk dgn perkara yang melalaikan... Biarlah orang lain gelakkan ko kerna ko berusaha keras siang dan malam... Yang penting ko mahu berjaya... Ingat pesanan mereka di kampung...."

Ayn Ibrahim said...

study!study!!!

azrul adnan said...

abg law:ermm..hope begitulah..jangan marah adik kalau something happen but u dont know k..i just want happy with my life..

azrul adnan said...

wan:thanks wan..mudah2an aku berjaya..aku x da la usaha keras sangat..sebab aku bukan yg jns suka study sangat..biasa2 ja wan..

azrul adnan said...

ayn: rajinnya ayn study sampai lewat malam..ngeee :)

sea_lavender said...

wah best2 enjoy n tenangkan diri sume ek~~sye xde ksmpatan langsung ngn housemates sume ..tpi yg pelik dgn blog kesygan smpat je hehe

azrul adnan said...

Alhamdulilah sea..
ermm..lps exam..sehari dua..spent la time with ur housemate..kuar jln2 ke..azrul kalau ngan housemate selalu makan bersama..

owh..thanks sgt2..sebab sudi ziarah blog usang ni..
sgt2 menhargai...tambh awak plak pengomen tegar blog saya..tq k

sea_lavender said...

erm ntahla cm2 keje sgt kena wat..
dalam mse sme kena jge kepntingan diri sendiri utk uruskan persiapan diri sume~huhu..tpi ade je mse sye try gak selit2 borak2 dgn dieorg~~
hmm...most welcme..ske jd pengomen tegar blog org... kuikui ..
maaf ye kalau xske~~
awk xnk jd pengomen tegar blog sye...hehehe

law said...

mmg makin lama makin abg rasa byk yg abg xtau..tiba2 pop...melalui tulisan bru la leh abg tau..urmm..walaupon abg xsuke mcm tu sebenarnya tp itu smua hak dik k..hope u happy in your life...

apik pehe said...

oitt adnan..g stadi nuh..asek ukah bukit jer,,hahaha

azrul adnan said...

sea: insyaallah nanti k..thanks..
mesti la suka..hihi

azrul adnan said...

i'm sorry k..
kdng2 kita x mampu or x nk bgtau sometng melalui face to face or etc..kdng2 melalui tulisan adalah cara terbaik..sory k..

azrul adnan said...

apik:adnan kat umah..azrul ada r..haha..apik..broga hill aku dh tawan..t aku update pic k..huhu..lawa gila bukit tu..