Monday, November 8, 2010

~ Kata-Kata Dari Mereka

Salam and Good Day

Ku ingin simpan kata-kata mereka disini..
Thanks all..

sejauh mana kau pergi, sekuat mana kau berlari, seluas mana kaki kau melangkah,seluas mana pemandang kau lihat, setenang mana kedamaian yang kau kecapi..kau tak kn dpt lari dari maslah dn selagi kau trus pergi selagi itu lah masalah kau makin mengunung dan akhir nya aku tk nak kau yang menyesal dn rasa sebersalah...
kau ingat azrul tuhan tidak akan mengubah nasib seseorg,selagi dia tidak mahu menggubah nasib nya sendiri...kus hsrus yakin ngn janji allah,tuhan tidak akan wat sesuatu dgn sia2....lau ko berusaha dn tawakal InsyaAllah tuhan kn tolg,tuhan tk penah kejam pd hamba nya..  - from faizul

Jika mahu mendapatkan yang soleh,kurangkan agenda mencari si soleh,tetapi berusahalah menjadi yang solehah.Jika inginkan yang solehah,janganlah cerewet mencari yang solehah,tetapi berusahalah menjadi yang soleh...Apabila bertemu yang solehah,solehahnya dia belum tentu kekal Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah...Kerana si soleh dan si solehah adalah insan biasa... berusahalah menjadi insan yang soleh dan solehah... bukannya mencari... - from my best friend

"seriously ikhlas dr hati abg..you are change a lot azrul" - from abg law

"Syukur dengan apa yang kita ada, apa yang jadi kat kita dan apa yang kita jadi" - my beloved brother 

"yakin pada diri setelah usaha dah dilakukan" - from abg ngah

Ya Allah Ya Tuhan ku..ampunilah segala dosa2 adik ku ini..permudahkanya..untuk menjawab soalan peperiksaan esok hari..jauhilah perasaan was2 dan tak menentu..jadikannya mudah mengingati apa yang ia beljar selama ini..jauhilah ia segala mara dan bahaya..rabbana atina fiddunia hassanah, wafil aqiraw ti hassanah, waqina azabanar - from abg mail

akan ku kenang kata2 dari kamu semua..
banyak lagi kata2 dari mereka dan dari kamu semua..
yang lain..saya simpan dalam hati terus..

p/s: teruskan memberi kata2 anda kepada saya..saya hargai..thanks all..

11 comments:

NAJ HEBAT said...

renung2kan, hayati... dan amalkan.

Insya Allah.


buat sehabes baik. Untuk diri, keluarga.. dll..

azrul adnan said...

akan ku kenang kata2 dari kamu semua..

u too..
thanks

law said...

keep it in your heart and mind..try thinks of why such ppl will come out that statement..

sea_lavender said...

wah3x..hebat...byk sungguh kata2 pemberi smngat yg dtrime..so kn kuatlah~~jgn mleraikan dgn keluhan lg k~~all the best

azrul adnan said...

abg law: mesti ada sebab kan..kalau x..x da la dorng kata mcm tu..
kan dah tahu..sbbnya adik kan makin berubah..ermm..

sea:mereka memang hebat..trmasuk awak..awak jugak hebat berkata2..

jgn leraikan dgn keluhan

tu kata2 awak yg saya akan save dlm kpala orak hari ni..tq :)

sea_lavender said...

hmmm...mrepek la..
sye terlintas je tu ..hehe
utk diri ni jugak~

azrul adnan said...

ok r tu..kata2 ok apa yg tu..

sea_lavender said...

yela...klu org dah nk trima..
xksh je kuikui (^_^)

azrul adnan said...

huhu..syukran k..

sea_lavender said...

afwan (^_^) yaa saudara azrul ~

azrul adnan said...

^__^