Monday, November 8, 2010

Perlayaran Fasa 3 dan Wave!!

Salam and Good Day

Alhamdulilah..terus bernafas..moga sempat aku habis belajar..
Tepat kul 2.30 petang..Pelayaran fasa 3 aku bermula..
Semoga aku dapat menjawabnya dengan tenang..walaupun aku kurang study hard!

Maafkan aku jika ada orang kecewa dengan sikap aku kebelakangan ini..
Aku sendiri merasakan aku sudah berubah..
sememangnya wave yang melanda aku sangat kuat..
namun aku tak salahkan itu semua..
semua ni berpunca dari aku sendiri..
maafkan aku wahai sahabat2 ku..
aku tahu kamu semua kecewa dengan sikapku yang makin berubah..
tapi percayalah..
aku berubah kerana aku ingin mencari sesuatu yang belum pernah aku miliki sebelum ini
aku inginkan kegembiraan dan kasih sayang dari sebuah keluarga..
dan itu ku pinta dari Allah..
Tetapi..
aku seorang yang gembira dengan perubahan ini..
sahabat2 semua x gembira kerana terkilan dan kecewa dengan aku..
jadi kegembiraan aku itu tiada makna..
aku tahu aku salah..
maafkan aku sahabat..
i  know you will said that i haved change at not suitable time..

aku mohon doa dari kawan2 agar dugaan dan ujian yang aku hadapi detik2 perjuanganku ini akan berakhir
atau
akan senyap seketika..
wish me luck k..


12 comments:

nobody said...

Azrul xperlu mtk maaf dgn kwn2..sb kwn2 jgk ingin lihat azrul yg gembira tp bkn azrul yg penuh dgn masalah..cuba cri jalan tgh..tp jgn azrul lupa..bila manusia ingin mencari sesuatu utk diri,masa itulah manusia leka..manuisa akn tertggl bermcm2 mende..hrp azrul xakan begitu...

azrul adnan said...

azrul rasa azrul perlu..sebab dorang dorang kecewa dgn sikap azrul..mna mungkn saya akan gmbira..kalau nk tunggu x da masalah..jln tgh? ermmm..yup..azrul rasa...azrul dh pilih jln tgh..that y bnyk yg terasa ngan azrul..azrul nk happines..tht y masa azrul hbs dgn sia2..dan bnyk manusia sudah hairan dgn perubahan sikap azrul..ermm..

sea_lavender said...

kdg kala hidup ni kte slalu inginkan kebahgiaan dan kegembiraan buat insan yg kte syg dan hrgai..namun prnah dieorg fikir dan sedar nilai kte mnghrgai mereka~~mungkin tidak...jadi... biar la kte jadi diri sndiri...kadangkala ungkpan maaf buat kte sndiri rse brsalah sdgkan mereka mersa satu kepuasan agr tunduk dgn care mereka.., renungkanlah...untuk renungkn diri ini juga~

nobody said...

Tp azrul..kalo kita hanya erti mtk maaf then kita masih lg melakukan perkara yg sma..maaf itu tiada erti..
nobody xtau apa besar sgt masalah azrul..maka nobody xberani utk menghukum dlm perkara ini..

mencari hapiness dlm khidupn cukup mudah..menjadi anak soleh..kwn yg ikhlas dgn smua kenalan..setia pada Tuhan..sudah memadai...

Thats my opinion....

azrul adnan said...

sea:i sokong apa yg awak tulis..ermm..x terpikir..kita selalu je mintak maaf pd shbt even kita x da salah..hanya rasa serba salah..tp dorang x pernah pun mintak maaf pda kita..biarlah org nak kata apa pun..janji kita suka n bahagia..

azrul adnan said...

nobody:lbh baik kita pinta kemaafan walaupun sering kita lakukan kslhan yg sama..drpd tiada lnsng ungkapan maaf itu..
kdng2..mslh kita..kita x kan sharekn dgn semua org..walaupun kita syng dia..mngkn lbh baik berahsia drpd org yg kita syng tahu..drpd bt dia memeningkn kepala memikirkn masalah kita..

sea_lavender said...

mmg bahagia tgk org kte hrgai dan syg dalam kegembiraan..
dalam berusaha sme kte cari la kebahgiaan buat diri juge~

azrul adnan said...

yup2..kdng2..kebahagian untuk diri sendiri lg penting..

sea_lavender said...

sbab tu dalam Islam pun suh kte blajar menghargai diri sndiri dlu..
then br b'fikir kan org d sekeliling kte...tapi bukan brmkna kte mnjdi s'orang yg memntingkan diri...nmun mnjdi s'seorang yg sntiasa blajar utk mengenali,mndalami dan memuhasabahkan diri sndiri spnjg waktu,,,Insya-Allah bukan kebahgiaan, ketenangan dan kerahmatan diri je kte mampu dapat tapi dalam sgala hal org2 d sekeliling kte juga =)
so slamat beramal utk muhasabahkan diri (*_^) dan sye juga~

azrul adnan said...

ermm..saya ni jns biar diri sndiri x dpt apa yg saya nak..tp org sekeliling saya puas dan dpt apa yg mereka nak..tht y saya umpamakn diri saya bagaikn lilin..membakar diri menerangi dlm gelap..biar saya x pandai..tp kwn2 kelas..saya x bg dorang join saya mna2 pgrm kalau trpksa tinggal kelas..saya x nk dorng trganggu..saya lbh rela saya yg x pandai..sea:saya dh dpt buku2 tu..jadi saya nk mulakan membaca sdikit2..sbb minggu ni tgh exam..jd saya x sentuh lagi pun 2 buku baru tu..ermm

sea_lavender said...

ye sye faham..tapi awk kena juga jge kepentingn diri..smpai ble nk menerangi dan berikan pencahayaan pd mereka sekeliiling awk..diri anda sape yg menranginya??kalau kuasa dr-Nya sye yakin namun Dia akn kurniakan sekiranya kita juga berusaha utk diri sndiri....
owh ye dah dapat ek..sye kt umh hehe...tak bw..tapi kt sni de je peneman2 yg len sye akan bce bila inginkan ketenangan=) xpe la utamakn exam..dah abis layan n khatam...nti share k..sye ni je xsempat nk khatam lg hehe...
ke'bz an ckit kuikui =))

azrul adnan said...

insyaallah..suatu hari nanti..kpntngan saya mesti akan dijaga oleh insan2 yng syngkn saya..
sampai saya dh x mampu sea..selagi saya mampu..saya akan menerangi kegelapan..
baru baca satu tajuk..x sempat nk baca..tp nak coret sempat plak..huhu